YOGA

Varför har yoga blivit så populärt?

Det enklaste svaret kanske är att yogan fungerar.

Yoga uppstod för flera tusen år sedan och har som syfte att utveckla kroppen, sinnet och själen. Vi lever i en ”snabb” och spännande tid och för att kunna hantera alla de intryck vi möter på ett konstruktivt sätt behöver vi redskap som hjälper oss att vara i kontakt med vårt inre. Detta blir allt viktigare då vi ständigt möter mer information från dagens massmediala samhälle.

Ordet yoga betyder förening, att föra samman kropp, sinne och själ. Yogan ger dig möjlighet att stanna upp med dig själv, lyssna inåt och bli medveten om kroppens signaler, känna efter hur du mår, vilka behov du har och vad hjärtats röst säger till dig!

Yoga är en disciplin som ständigt utvecklas, förnyas och anpassas efter tiden som är. Idag finns ett par hundra olika yogaformer och jag undervisar i Livsyoga och Medicinsk yoga som båda har sina rötter i Kundaliniyogan.

Livsyoga handlar om att tända vår inre glöd. Att fylla oss med ny kraft, ny energi så att vi kan möta vardagen med balans och medvetenhet.

Livsyogan är en ny riktning inom den stora Kundaliniyogatraditionen. Vi använder exakt samma tekniker och yogapass som inom Kundaliniyoga. Samtidigt lägger vi stort fokus på medvetenhet. Vilket innebär utvecklandet av bl a självacceptans, centrering och intuition.

Vad innebär det konkret?

Livsyogan/Kundaliniyogan erbjuder många olika yogapass. De har alla sitt specifika fokus t ex att stärka immunförsvaret, vitalisera ryggen eller skapa centrering.

Alla yogapass inkluderar kroppställningar (asanas), andningsövningar (pranayamas), meditationer och mantras (läkande ljud). Inom Livsyogan kallar man ett ”helt” yogapass för en kriya. Det gemensamma målet för alla yogapass är att harmonisera kropp, själ och sinne.

Läs även om min medicinska yoga.

NU STARTAR HÖSTTERMINENS YOGAKLASSER

 F o m v.36

Måndagar: kl.16.30-18.00 Hälsostudion, Norra Esplanaden 2, Tierp

Tisdagar: kl.15.30-17.00 och 17.30-19.00, Gymmet, IK Vavd 

Onsdagar kl.11.30-12.30 Hälsostudion, Norra Esplanaden 2, Tierp

Torsdagar kl.18.00-19.30 Parkhallen Söderfors

Yogan vi praktiserar är Kundaliniyoga, Yinyoga och Medicinsk yoga.

Och du behöver inte vara vig, yogan anpassas då vi alla har olika förutsättningar.

Vi jämför oss inte med varandra och du börjar där du är!

PRISER

Tierp

10 ggr måndagar 1000:-

10 ggr onsdagar 800:-

 1500:- om du vill delta både måndagar och onsdagar

Drop in i mån av plats kostar 120:-

Du kan betala med Swish till 070 675 21 59, bg 5195-2281 eller kontant.

Söderfors

10 ggr 1000:-

Drop in 120:-

Du kan betala med Swish till 070 675 21 59, bg 5195-2281 eller kontant.

Vavd

Betalning till IK Vavd (info kommer)

ANMÄLAN

Välkommen att ringa, maila eller sms:a för frågor och anmälan.

Telefonnummer: 070 675 21 59, mailadress: ingela.johansson@livmedlust.se

Har du önskemål om att införa Yoga på ditt arbete, din förening, grannsamverkan, kompisgäng mm. hör av dig så undersöker vi om jag kan skräddarsy nåt som passar er.

SAT NAM!